FacebookTwitterLinkedIn

Un procent record de 85% dintre companiile și organizațiile din lume au fost vizate de cel puțin atac cibernetic pe parcursul anului 2022. Din acest motiv, bugetele pentru backup-ul datelor vor continua să crească în 2023, cu o medie de 6,5%, relevă un studiu realizat de Veeam Software.

”Companiile se confruntă cu medii IT hibride mai complexe și, în consecință, își măresc bugetele pentru a evita atacurile cibernetice și pentru a ține pasul cu diversificarea continuă a mediilor de producție din cloud-uri. Mai mult, factorii decizionali din departamentele IT nu simt că datele organizației sunt suficient de bine protejate”, constată raportul.

Protecția modernă a datelor este necesară pentru supraviețuirea afacerilor, iar patru din cinci organizații consideră că au un decalaj între așteptările zonei de business și ceea ce pot oferi serviciile IT.

De asemenea, 57% dintre organizații doresc să își schimbe modalitatea principală de protecție a datelor în 2023, dar și să își mărească bugetele pentru protecția datelor.

La nivel global, organizațiile se așteaptă să își majoreze bugetul pentru protecția datelor cu 6,5% în 2023, procent considerabil mai mare decât totalul celorlalte creșteri planificate în alte domenii IT.

Cel mai mare obstacol în calea transformării digitale este ransomware-ul, din cauză că solicită puternic bugetele și forța de muncă a organizațiilor.

”Ransomware-ul și situația actuală a securității cibernetice au prioritate în activitatea echipelor IT. Acest lucru face ca resursele IT și bugetele alocate inițial pentru inițiativele de transformare digitală să se orienteze mai mult către prevenție”, se spune în studiu.

Veeam are sediul central în Columbus, Ohio, și birouri în peste 30 de țări. Compania are peste 450.000 de clienți la nivel mondial.