FacebookTwitterLinkedIn

Companiile românești au ocazia de a accesa fonduri de peste 2,5 miliarde de euro în următoarele luni pentru investiții în dezvoltare, retehnologizare, digitalizare sau creșterea eficienței energetice.

„Fie că vorbim de start-up, IMM, fie că sunt companii mari sau chiar multinaționale cu prezență la nivel local, în următoarele luni se anunță deschiderea a cel puțin 10 apeluri de sprijin pentru companii din diferite domenii de activitate”, a declarat Roxana Mircea, managing partner al REI.

IMM-urile vor putea aplica pentru finanțări totale de 238 milioane de euro pentru investiții în retehnologizare și alte 411 milioane de euro pentru măsuri de eficiență energetică prin programul RePowerEU.

Prin PNRR vor fi puse la dispoziția companiilor din România fonduri cumulate de 786 milioane de euro, din care 500 milioane de euro pentru digitalizare și 286 milioane de euro pentru reciclare.

Modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare și balneoclimatice are o alocare de 500 milioane de euro, iar schema de ajutor de stat pentru investiții în industria prelucrătoare totalizează 300 milioane de euro.

Totodată, companiile din construcții și industria panificației vor putea accesa 179 milioane de euro pentru investiții.