FacebookTwitterLinkedIn

Aproape toți furnizorii de securitate cibernetică s-au confruntat cu scurgeri de date ori informații furate și publicate pe forumurile dark web, potrivit smartnews.ro.

Potrivit cercetărilor efectuate de compania de securitate a aplicațiilor Immuniweb , aproape toate companiile de top din domeniul securității cibernetice au fost victimele unor amenințări cibernetice. Astfel, se enumeră expunerea datelor corporative, împărtășirea lor în underground-ul infracționalității cibernetice, acreditări de conectare precum nume de utilizator și parole.

Cazurile variază de la o victimă la alta, de la servere compromise care au fost aparent uitate de către victime, până la atacuri direcționate împotriva angajaților, care utilizează ingineria socială și phishing-ul. Un număr considerabil de incidente provine de la terțe părți, unde angajații victimelor își foloseau adresa de e-mail profesional pentru a se conecta“, a declarat Ilia Kolochenko, CEO al Immuniweb, pentru ZDNet.

Cercetătorii au reușit să descopere peste 600.000 de înregistrări, care conțin acreditări în text simplu sau informații personale.

Trebuie să se ia în considerare faptul că nu toți angajații companiilor de securitate cibernetică sunt profesioniști în securitate – un număr de angajați nu au de-a face cu practicile de securitate cibernetică și nu au o pregătire internă suficientă“, a adăugat Kolochenko.

Rezultatele pot fi un memento al faptului că criminalitatea cibernetică reprezintă un risc pentru toată lumea, iar organizațiile ar trebui să se asigure că respectă cele mai bune practici atunci când vine vorba de securitate.