Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Companiile chineze ar putea investi în parcurile industriale din Municipiul Oradea

Oficialii Camerei de Comerț și Industrie România-China (CCIRC), filiala Bihor au anunțat că mai multe companii chineze sunt pregătite să investească în parcurile industriale din Oradea, dar și in anumite proiecte publice precum spitale sau școli.
shutterstock_1488446918

Aceste investiții au ca drept scop susținerea economiei locale și se vor putea realiza în baza unor parteneriate publice-private încheiate cu administraţia locală, notează Agerpres.

“Pentru a veni în sprijinul economiei locale şi a atrage investitorii din China, Filiala Bihor a CCIRC (…) a iniţiat şi desfăşurat (…) mai multe întâlniri cu autorităţile locale, având în vedere că la nivelul administraţiei publice locale sunt foarte multe iniţiative care aşteaptă a fi implementate. Întâlnirile au avut loc la Consiliul Judeţean Bihor (…) şi unde s-a discutat despre găsirea de investitori pentru parcurile industriale existente şi care vor urma să fie făcute. O altă întâlnire a avut loc la sediul ADLO (Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea), unde (…) s-a discutat posibilitatea de a avea în Parcurile Industriale ale Municipiului Oradea companii chineze şi deschiderea din partea ADLO pentru investiţiile din China”, se arată într-un comunicatul al instituției.

Potrivit preşedintelui CCIRC Bihor, Nicolae Vasilescu, în cursul anului 2019, volumul comercial al afacerilor realizate în sistem reciproc între cele două entităţi s-a situat în jurul valorii de 25 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii