Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Companiile care au investit cele mai mari bugete de publicitate în presa tipărită, în perioada ianuarie – mai 2018

Volumul brut de publicitate în presa tipărită a scăzut cu 13,2% în primele cinci luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut, arată monitorizările BRAT. Numărul de machete publicitare s-a redus cu 14,1%.
shutterstock_123429229.jpg

Bugetul total de publicitate investit în print a fost de 32,6 milioane de euro (rate card) în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2018, în scădere cu 13,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform studiului „Monitorizarea Investițiilor în Publicitate” (MIP), realizat de BRAT.

Monitorizarea s-a făcut pe baza tarifelor-listă de publicitate (rate card) din care nu au fost scăzute discounturile și gratuitățile acordate clienților.

Numărul de inserții a fost de 15.758, mai mic cu 14,1% față de același interval din 2017.

Cei mai mari consumatori de publicitate în print sunt AG Direct și Direct Group, producători/distribuitori de suplimente și echipamente medicale.

De altfel, domeniul cu cele mai mari bugete de publicitate este reprezentat de firmele care activează în sistemul medical, cu 8,9 milioane de euro (rate card). Acesta este urmat de următoarele domenii:

Servicii – 4,6 milioane euro (rate card)

Timp liber – 3,3 milioane euro (rate card)

Automobile – 3,03 milioane euro (rate card)

Cosmetice și parfumerie – 2,5 milioane euro (rate card).

BRAT este organizația industriei de media din România care măsoară audiența presei scrise și a mediului online, auditează tirajele (presa scrisă) și monitorizează investițiile în publicitate (presa scrisă, online, radio și outdoor).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii