FacebookTwitterLinkedIn

Compania sud-coreeană SK On a apelat la firmele de capital privat autohtone pentru a strânge fonduri de până la 2 trilioane de woni (1,5 miliarde de dolari), după ce discuțiile cu patru mari fonduri globale de investiții nu au făcut progrese din cauza unor diferențe mari de evaluare, potrivit unor surse citate de The Korea Economic Daily.

SK On, al cincilea cel mai mare producător de baterii pentru vehicule electrice din lume, a semnat joi un memorandum de înțelegere cu un consorțiu condus de EastBridge Partners, cu sediul în Seul.

Consorțiul intern a intervenit după ce KKR & Co. și GIC din Singapore au plecat de la masa negocierilor. Discuțiile cu The Carlyle Group, unul dintre cei doi negociatori rămași, au eșuat după ce Kewsong Lee a demisionat din funcția de CEO al SK On săptămâna trecută.

Conform memorandumului de înțelegere, grupul condus de EastBridge își va asigura aproximativ 10% din acțiunile necotate SK On.

Acordul a stabilit valoarea SK On sale la aproximativ 20 de trilioane de woni, sub nivelul de 35 de trilioane de woni estimat.

SK On intenționează să-și extindă capacitatea de producție de la nivelul actual de 40 de gigawați-oră (GWh), la 500 GWh până în 2030.