FacebookTwitterLinkedIn

Senaria, companie de management în construcții și real estate development, încheie primele nouă luni ale anului cu o triplare a cifrei de afaceri (700.000 euro) față de perioada similară din 2022 și estimează că va depăși targetul inițial de 800.000 de euro, cifră de afaceri la nivel de 2023. 

În primele nouă luni ale anului, compania a contractat proiecte din zona de management de proiect, fit-out și servicii de due diligence tehnic furnizate în vederea achiziționării de imobile către investitori privați și fonduri de investiții. 

Cele mai multe proiecte au fost contractate pentru construction & project management în domeniul office, retail și industrial (59%), rezidențial (28%), respectiv alte proiecte (13%). Cele mai multe dintre aceste proiecte au fost preluate din faza de preconstrucție, confirmând tendința investitorilor de precauție și optimizare a costurilor, accentuată pe fondul contextului economic actual. 

“Piața construcțiilor din România a suferit schimbări semnificative în prima jumătate a acestui an. Una dintre modificările majore constă în adâncirea crizei proiectelor private. Se observă o scădere a investițiilor private în construcții, ceea ce a afectat în mod direct numărul de proiecte. Investitorii care decid să meargă înainte cu proiectele pun accent pe optimizarea costurilor și supravegherea atentă a lucrărilor”, a precizat Cătălin Chimir, Managing Director al Senaria. 

Potrivit fondatorului companiei, principalele tendințe în piața de real estate pentru 2023-2024 sunt accentul pus pe proiecte high-end din segmentul rezidențial și semnalele pozitive pentru proiectele din zona industrial & logistic.

În plus, pe fondul climatului economic actual, multe companii din domeniul construcțiilor se orientează către mari proiecte publice finanțate prin PNRR, care vor asigura un flux de lucru în perioada următoare. 

Printre cele mai importante proiecte administrate în prima parte a acestui an de companie se numără proiectele rezidențiale de tip boutique precum Belgrad 8, situat în zona centrală a Capitalei, proiectele industriale precum o hală de producție și depozitare pentru ansambluri de componente și accesorii pentru instalații de ventilație, încălzire și climatizare din Fundulea, Călărași sau fit-out ateliere și birouri penstru Printec Group România. Pentru perioada următoare, compania a preluat și contracte în zona publică, incluzând servicii de supervizare pentru proiecte de amploare pe segmentul medical și social.