FacebookTwitterLinkedIn

Compania controlată de către miliardarul Jack Ma a obținut aprobarea listării pe bursa din Shanghai, iar acum Ant Group se pregătește pentru ceea ce ar putea deveni cea mai mare ofertă publică inițială din lume (IPO).

Într-o ședință organizată vineri, reprezentanții bursei din Shanghai au întrebat reprezentanții Ant Group despre tranzacțiile conexe cu Alibaba Group Holding Ltd. și motivele excluderii Alibaba ca acționar de control, chiar înainte de a da undă verde listării, potrivit Bloomberg.

Ant Group urmează să aibă încă o audiere cu bursa din Hong Kong pentru a finaliza listarea duală planificată. Listarea simultană ar putea marca cel mai mare debut realizat vreodată, depășind recordul IPO de 29 de miliarde de dolari al Saudi Aramco.

Compania vizează o evaluare de aproximativ 225 miliarde dolari, pe baza unei IPO de aproximativ 30 miliarde dolari, dacă piețele sunt favorabile. Acest lucru ar corespunde capitalizării de piață a Bank of America Corp și ar fi de peste două ori mai mare decât Citigroup Inc. În rândul băncilor din SUA, doar JPMorgan Chase & Co. este mai mare.