Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Comitetul Olimpic Sportiv Român și RePatriot au lansat o acțiune comună de atragere și susținere a sportivilor români din Diaspora

Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR) și RePatriot au semnat un protocol de colaborare și au lansat un program de sprijin pentru sportivii români de pretutindeni prin care își propun, cu sprijinul Federațiilor Naționale Sportive, să-i ajute pe cei care fac sport de performanță și a le da dreptul să se înregistreze în cluburile din România pentru a putea fi incluși în loturile naționale și pentru a putea reprezenta țara la competițiile internaționale.
repatriot

Marius Bostan, Inițiator RePatriot: “Conectarea românilor de pretutindeni cu Țara este misiunea noastră, asumată sub steagul RePatriot, pentru care lucrăm neîncetat. Ne dorim să revină acasă cât mai mulți români vrednici, campioni în domeniile lor. Astăzi, ne adresăm sportivilor de origine română pe care vrem să-i vedem la competiții purtând drapelul României și deopotrivă tuturor românilor din diaspora chemându-i să încurajeze din tribune sportivii României.“

RePatriot și COSR cheamă oamenii de afaceri alături pentru sprijinirea sportului românesc pe termen lung, prin atragerea sportivilor din Diaspora mai aproape de Țară, în contextul migrației de proporții din ultimii ani. 

Mihai Covaliu, președintele COSR: ”Ne bucurăm că există această șansă pentru românii care s-au născut sau trăiesc în străinătate. Am exportat talent, știința sportului, e momentul să aducem acasă viitori campioni. Avem  deja exemple de sportivi care au scris istorie pentru sportul românesc cum e cazul ciclistului Vlad Dascălu, campion mondial U23 la mountain bike!”  

Principal obiectiv al Parteneriatului semnat astăzi este acordarea de suport sportivilor români de peste hotare, în vederea atragerii acestora în Țară, pentru a concura pentru România.

La acțiunea desfășurată în Casa Olimpică au participat și două sportive născute în Statele Unite dar  care s-au repatriat și reprezintă România la competițiile internaționale de gimnastică ritmică: Annelise și Christina Drăgan. 

Dragoș Anastasiu, Antreprenor și Project Manager RePatriot Sport: ”RePatriot Sport este o iniţiativă care oferă posibilitatea tinerilor sportivi, născuţi în familii de români din străinătate, de a concura sub culorile drapelului României. Astfel, prin acest protocol urmărim  informarea sportivilor de origine română despre posibilitățile pe care le au și să îi sprijinim pe aceia care doresc să se întoarcă în România”.

În plus, cele două organizații își doresc să prezinte românilor de pretutindeni oferte de muncă în România, în domeniul sportiv, să organizeze tabere pentru copiii românilor de pretutindeni cu rol de selecție pentru viitorii atleți de performanță, să sprijine pe cei ce revin acasă ca antreprenori în domeniul sportiv. Alături de multe alte acțiuni, RePatriot și COSR vor încuraja o participare mai mare a românilor din Diaspora la competițiile sportive naționale și internaționale și vor susține legătura dintre sportivii care se pregătesc în țară și cei care trăiesc în afara granițelor țării. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii