FacebookTwitterLinkedIn

Comisia Europeană a anunțat la Forumul NGI 2021 că va aloca fonduri în valoare de 62 milioane de euro pentru programul Europa Orizont, în perioada 2021-2022, continuând astfel programul de finanțare în cercetare și inovare. Specialiștii europeni au dezvăluit care sunt perspectivele de dezvoltare a Internetului și cum poate fi creat un Internet mai deschis, mai sigur și mai sustenabil.

Astfel, în perioada 2021-2022, Comisia Europeană va aloca aceste fonduri pentru a sprijini inovatori de top în tehnologia Internetului în domenii ce țin de încredere și suveranitatea datelor pe Internet, motoare de căutare de încredere, Internet Architecture și tehnologii descentralizate, și, de asemenea, pentru o relație de colaborare și cooperare cât mai strânsă între Uniunea Europeană (UE) și SUA și UE și Canada.

„Investim de 7 ani în programul Orizont Europa și sunt nerăbdător să văd cum comunitatea NGI oferă soluții de tehnologii, contribuie la stabilirea unor standarde globale în privința Internetului și la dezvoltarea programelor open source, participă la dezbateri în domeniu și este partea a acestei viziuni pe care Europa o urmează pentru viitorul Internetului”, a spus Thierry Breton, Comisar european pentru piața internă la Comisia Europeană, în deschiderea forumului NGI.

NGI este o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contureze dezvoltarea Internetului în Internetul oamenilor. NGI reunește o comunitate dinamică de inovatori ai Internetului și părți interesate în jurul unui obiectiv comun: construirea unui Internet care răspunde la nevoile fundamentale ale oamenilor, inclusiv în materie de încredere, securitate și incluziune și reflectă valorile și normele de care ne bucurăm în Europa.