Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Comisia Europeană avertizează România în legătură cu noua lege a pensiilor

Comisia Europeană trage un semnal de alarmă și avertizează România în legătură cu noua lege a pensiilor, care ar afecta negativ sectorul. Reprezentantul Comisiei Europene, Isabel Grilo spune că oficialii europeni sunt îngrijoraţi de modificările aduse în sistemul de pensii din România, care „au generat devieri şi au crescut datoria publică”.

Comisia Europeană încurajează evoluţia şi dezvoltarea Pilonului II de pensii. „ Ordonanţele de urgenţă din anul 2018 şi din anul 2019 în care am văzut schimbări în care băncile vor fi impozitate. Acest tip de “du-te vino” din mediul legislativ şi administrativ nu este îmbucărător. Nu e un element pozitiv. La pensii vedem OUG din 2018 cu o serie de prevederi care au afectat negativ sectorul. Au putut determina anumite devieri. Vedem schimbări ale situaţiei privind cerinţele de capital pentru aceste fonduri de pensii. Comisia Europeană a încurajat mereu evoluţia şi dezvoltarea Pilonului II al sectorului de pensii pentru că ajută diversificarea beneficiilor de pensii. Aceste modificări au dus la creşterea datoriei publice”, a declarat Isabel Grilo, în cadrul evenimentului „Semestrul European: Lansarea recomandărilor specifice de ţară pentru România”.

Isabel Grilo a amai dăugat că noua Lege a pensiilor „a introdus o serie de modificări în sistem şi credem că acestea creează un pericol privind sustenabilitatea sistemului public de pensii, primul pilon, din cauza unei creşteri necontrolate a cheltuielilor, dacă simultan nu vor creşte şi veniturile în sistemul de pensii”.

De asemenea, oficialul european susține că evoluţiile legislative ale României din sectorul bancar „au mărit nesiguranţa în funcţionarea acestui sector şi a altor sectoare, precum fondurile de pensii, energia sau telecomunicaţiile”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii