FacebookTwitterLinkedIn

De la începutul acestui an, în Franţa, colectarea separată a deşeurilor biodegradabile a devenit obligatorie. Legea anti-deşeuri urmărește eliminarea ambalajelor din plastic de unică folosinţă. Noile reglementări au ca ţintă reducerea cu sute de mii de tone a gazelor cu efect de seră, care ajung în atmosferă.

Resturile de alimente, iarba tunsă, ramurile tăiate din copaci, frunzele moarte și tot ceea ce poate fi transformat în compost trebuie triate, colectate și depozitate separat de celelalte tipuri de deșeuri.

Legea anti-deșeuri obligă autoritățile locale să pună în practică soluții de gestionare a acestei activități prin înființarea de puncte colectare în spațiul public și la nivelul imobilelor de locuințe, colectare din ușă în ușă a acestui tip de deșeuri, amenajarea de compostoare de cartier și oferirea de pubele individuale pentru transformarea deșeurilor vegetale în compost, informează RRA.

Odată strânse separat, acestea vor fi reciclate și transformate în îngrășământ agricol natural, în loc să fie arse, ca până acum.

Ministerul Tranziției Ecologice din Franța precizează că prin această operațiune se evită eliberarea în atmosferă a peste 800.000 de tone de gaze cu efect de seră