FacebookTwitterLinkedIn

PSD şi PNL au depus în Senat un amendament la Codul Fiscal potrivit căruia impozitul pe proprietate ar putea creşte cu 50% în 2023.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că decizia agreată de Asociaţia Oraşelor şi Municipiilor şi de cea a Asociaţiei Consiliilor Judeţene a fost luată pentru că autorităţile locale n-ar fi putut aplica în timp util noul mod de calcul al impozitelor prevăzut din vară în modificările aduse Codului fiscal.

Nicolae Ciucă: „A fost discutat şi cu reprezentanţii autorităţilor locale atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, a Oraşelor, a Comunelor, dumnealor ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume ridicarea nivelulului de impozit în funcţie de o valoare cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic, era imposibil de realizat până la finele anului, de aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic, această decizie să fie amânată.

În schimb, se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50% faţă de valoarea iniţială. Din ceea ce există acum, este o decizie care a fost luată în coaliţie”, conform RRA.