
CDR reiterează aceste principii în contextul apropiatelor alegeri locale și parlamentare, pentru a atrage agenția asupra riscului de adâncire a deficitului bugetar prin măsuri populiste, luate din rațiuni electorale.
În condițiile încetinirii economice globale și contracției economiei interne previzibile încă din prima jumătate a acestui an, mediul de afaceri este profund îngrijorat de lipsa de sustenabilitate a creșterii cheltuielilor pentru pensii sau pentru alte categorii de cheltuieli care nu au asigurată o sursă de finanțare.
În același timp, CDR reiterează urgența reformelor care vor rezulta în eficientizarea cheltuielilor bugetare, inclusiv reforma administrației publice, în sensul eficientizării serviciilor publice, optimizării numărului de angajați și profesionalizării funcționarilor.
CDR este o inițiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi și reunește organizații cum sunt Camera Americană de Comerț în România (AmCham), Camera Franceză de Comerț în România (CCIFER), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț și Industrie RomânăGermană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederația Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Ȋntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Companiile reprezentate de cele 25 de organizații de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni și generează aproximativ 50% din PIB.