Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

CNA a licențiat Realitatea Sportivă și Realitatea Stars

CNA a licențiat la 25 iunie Realitatea Sportivă și televiziunea cu tematică mondenă Realitatea Stars, ambele deținute de PHG MEDIA INVEST SRL din București, pentru difuzarea națională prin satelit și prin rețele de comunicații electronice, informează Media Expres.
CNA

Acționarul unic al companiei care a obținut licențele este Păcuraru Daniela-Madi iar investiția în televiziunea sportivă este de 800.000 de euro și va avea peste 140 de angajați, identică cu investiția și numărul de angalați pentru televiziunea mondenă. Daniela-Madi este soţia lui Maricel Păcuraru, notează Media Expres.

„Se vrea o altfel de televiziune”, au explicat reprezentanții televiziunii prezenți în ședința CNA prin intermediul aplicației Zoom. „Alte 15 televiziuni cu tematică sportivă difuzează în special fotbal, noi ne adresăm publicululi care preferă și alte sporturi. Fotbalul rămâne regele dar încercăm să ne îndreptăm atenția spre partea de copii și juniori”.

„Încercăm să găsim speranțele pentru sportul românesc pe mai departe din fotbal, baschet, atletism, rugby. Ne asumăm pierderea unei audiențe dar recuperăm publicul care a fugit de televiziune pe online”.

Radu Herjeu, membru CNA, a observat că în grilă există talk-show-uri dar au o natură informativă deși tabelul de grilă menționează zero programe informative. Trebuie modificat tabelul din cererea de licență.

Realitatea Sportivă are un program 75% de producție propie și 25% alți producători.

Televiziunea Realitatea Star are o legătură cu Realitatea Plus (retransmite Realitatea Plus în proporție de 25%), dar este o companie diferită.

Realitatea Stars este declarat ca având o tematică monden, are tot 140 de angajați și aceeași investiție. Reprezentanții companiei au spus că vor funționa la aceeași adresă pe etaje diferite, adresa fiind pe strada Frumoasă din București.

Dorina Rusu, membru CNA, a remarcat faptul că doamna Păcuraru Daniela-Madi (fostă Ionescu) este implicată într-un dosar în instanță, fără să precizeze mai multe detalii. Avocatul Ioan Georgescu, reprezentantul televiziunilor, a spus că „doamna Păcuraru este martor în procesele aflate pe rol și nu este inculpată”.
„Oricum se aplică prezumția de nevinovăție”, a spus Monica Gubernat, președintele CNA, care a condus ședința în timpul audierilor și a votului pentru acordarea licențelor.

Potrivit Portalului Instanțelor al Ministerului Justiției și unor relatări din presă, soții Păcuraru erau în 2019 cercetați penal în legătură cu falimentul Realitatea Media, alături de alți peste 30 de „intimați” persoane fizice și juridice.

Emisia Realitatea Sportivă și Realitatea Stars va începe în octombrie 2020, au promis reprezentanții televiziunii.

Reprezentanta Realitatea Stars și șefa de proiect pentru această televiziune, Nicoleta Cone, a declarat în timpul ședinței în care a susținut proiectul că vor face emisiuni pentru un public țintă cu vârsta de 18-49 de ani, preponderent femei, din mediul urban, cu educație medie și superioară, „care a migrat pe online”, „un monden tratat corect, nu de scandal, ci în lumina lui glamour ca să zic așa, cu vedete adevărate, personalități”.

„Nu vom vorbi de Corina Cercel sau Stela Popescu doar în momentele lor finale”, a mai declarat Nicoleta Cone.

„Sună frumos, dar România nu are vedete”, a observat Radu Herjeu. „Trebuie să căutați oameni noi pe care să-i faceți vedete. Ultimul experiment de genul acesta a fost Vulpița. Veți avea multe ore de program pe zi de acoperit. Mă tem că va fi extrem de greu pentru că mai există canale mondene care și-au propus același lucru și nu au reușit”.

Nicoleta Cone a promis că televiziunea nu va semăna cu Antena Stars.

CNA a votat în unanimitate acordarea licențelor după ce Realitatea a modificat procentele de emisiuni informative de la 0 la 10% în cazul Realitatea Sportivă și emisiuni culturale de la 0 la 5% în cazul Realitatea Stars. De asemenea, Realitatea Stars a corectat tabelul de cerere a licenței în sensul că va difuza 100% programe românești.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii