FacebookTwitterLinkedIn

Fondatorii clinicii sunt Dragoș Tudorache și medicul Dan Mitrea, iar investitorii sunt Cristina și Felix Pătrașcanu, antreprenor implicat în afacerea FAN Courier. Aceștia estimează că cifra de afacere a clinicii se va dubla până la finalul anului 2019.

Din investiția inițială de 270.000 de euro, 190.000 de euro au fost cheltuiți pe aparatură medicală, sumă care se va amortiza în aproximativ 4 ani.

„Recuperarea investiției nu a fost și nu este o prioritate pentru noi. Planurile noastre includ creșterea numărului de specializări pentru a completa profilul integrat al clinicii, achiziționarea de echipamente noi, implementarea de procese și proceduri în fiecare departament și, mai ales, țintim către obținerea certificării JCI”, spune Dragoș Tudorache, Managing Partner Neuroaxis.

Incidența afecțiunilor neurologice la nivel european este de 10%, statistică păstrată și de țara noastră. 
„Bolile neurologice nu se referă exclusiv la afecțiuni ale creierului, cum cred mulți oameni în mod eronat. Neurologia tratează întreg sistemul nervos, atât central cât și periferic, iar nervi avem în tot corpul”, explică Dan Mitrea, medic neurolog fondator Neuroaxis.

Cei doi fondatori sunt Dragoș Tudorache, economist, și Dr. Dan Mitrea, ambii în vârstă de 31 de ani.

Clinica Neuroaxis a tratat până în prezent 5.000 de pacienți din care majoritatea cu vârsta de peste 45 de ani. Cu toate acestea, un sfert dintre cei tratați sunt tineri, adică persoane de 20- 40 de ani. Cele mai frecvente probleme pentru care aceștia cer suport medical sunt: tulburări psihoemoționale, algii și neuropatii periferice. Potrivit estimărilor, peste 60% dintre pacienții clinicii au venit din zona București-Ilfov.

„Pentru o mare parte a populației României, serviciile medicale private nu sunt accesibile financiar. Dar pacientul român ar trebui să aibă aceleași pretenții și de la sistemul de stat și de la cel privat pentru că, intr-un fel sau altul, plătește pentru amândouă și, surprinzător, uneori catre sistemul de stat plătește chiar mai mult”, spune Dragoș Tudorache, Managing Partner Neuroaxis.

Informarea corectă este o altă problemă a pacienților remarcată de medicii din cadrul clinicii Neuroaxis pe parcursul anului 2018.

„Important este să înțeleagă fiecare dintre noi că cea mai corectă sursa de informare este medicul, fie specialist sau de familie. Multe dintre afecțiuni au forme de manifestare similare, dar cauze diferite. Spre exemplu, în clinica Neuroaxis au ajuns mulți pacienți cu afecțiuni stomatologice, care fuseseră diagnosticați greșit inițial cu nevralgie de trigemen”, spune Dan Mitrea, medic neurolog și fondator Neuroaxis.