Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Claudiu Necşulescu

49 Claudiu Necsulescu Jidvei.jpg
Avere: 68 milioane de euro Vârstă: 48 de ani Reşedinţă: Alba Domenii: Industria vinului, imobiliare, turism

Claudiu Necşulescu este de loc din Constanţa, o zonă în care se află una dintre cele mai renumite podgorii din ţară. A ajuns însă să facă vinuri în cu totul altă parte: la Târnave. Ca şi alţi oameni de afaceri din industria vinului, debutul în business l-a făcut în comerţ exterior. Conjunctura l-a făcut să preia în 1999, împreună cu tatăl său, activele fostului IAS Jidvei, plin de datorii. Practic, era vorba de circa 500 de hectare de vie, o suprafaţă compromisă aproape în totalitate şi circa 300 de hectare de pomi fructiferi. A fost prima societate privatizată din industria locală a vinului, un drum deschis de Claudiu şi Liviu Necşulescu.

După aceea a început adevărata muncă. A demarat programul de refacere a plantaţiei începând cu perioada 2003-2004, când s-a apelat si la fonduri europene nerambursabile prin programul SAPARD. Proiectul a vizat replantarea a circa 330 hectare de vie. Următoarea etapă a fost punerea la punct a cramei de la Alba  Iulia. Investiţiile au continuat şi după aderarea la UE. Oamenii de afaceri constănţeni au investit nu doar în vie, ci şi în refacerea Castelului de la Cetatea de Baltă, cumpărat de la moştenitorii contelui Bethlen. Aici a fost amenajată o pensiune turistică, chiar în fostele grajduri ale contelui, de patru stele. Castelul este inclus deja într-un circuit destinat oenoturismului. Aici se organizează degustări, însoţite şi de un program artistic.

Dacă în viticultură, investiţiile se derulează în continuare, nu acelaşi lucru se poate spune despre afacerile din imobiliare. Acestea au fost stopate în aşteptarea unor timpuri mai bune.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii