FacebookTwitterLinkedIn

România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă, anunță Premierul Nicolae Ciucă, precizând că, în prezent, depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline.

”România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă. În acest moment, depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că ţara noastră a acţionat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ţinta pentru 1 august este de 46%, iar România a depăşit-o încă din prima jumătate a lunii iulie”, anunţă premierul într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit oficialului, România se află înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat.

”Astăzi a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producţia internă, trimis în depozitele naţionale!”.

Obiectivul stabilit la nivel european este ca depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puţin 80% pline, până la data de 1 noiembrie.