FacebookTwitterLinkedIn

CITR, parte a Impetum Group, în calitate de lichidator judiciar al City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România intrată în faliment în 9 februarie 2022 afișează tabelul preliminar al creditorilor, care conține peste 1.600 de creditori înscriși la masa credală.

Totalul creanțelor revendicate se ridică la peste 9 miliarde lei (peste 1,8 miliarde de euro), dintre care a fost determinată o expunere totală în valoare de 8 miliarde lei (peste 1.6 miliarde Euro).

Tabelul va fi disponibil aici (link).

Data primei ședințe a Adunării Generale la care pot participa creditorii va avea loc pe 6 mai 2022.

Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR: „După acest proces de analiză a impactului falimentului City Insurance, o companie care deținea o cotă de piață de peste 43%, este limpede că avem de-a face cu cel mai complex faliment al unei companii românești.

Totalul expunerii unui număr de aproximativ 1.600 de creditori se ridică la peste 9 miliarde de lei. În  doar două luni, echipa CITR a gestionat această etapă a proiectului prin inovație și cu alocarea unor resurse impresionante.

Rezultatul este o analiză juridică și economică profundă și obiectivă, care aduce transparență atât asupra impactului pe care acest faliment îl are asupra economiei noastre cât și la nivelul fiecărui creditor în parte.

Mai departe urmează să finalizăm și să prezentăm creditorilor primele concluzii privind cauzele și împrejurările care au condus la falimentul companiei. De asemenea, vom trece la etapa evaluării patrimoniului și vom continua demersurile de recuperare a creanțelor.”

Masa credală este compusă în principal din următorii creditori:

Fondul de Garantare al Asiguraților (FGA) cu peste 2 miliarde lei,

CNAIR, care a solicitat înscrierea cu suma de 1,6 miliarde lei reprezentând expunerea totală aferentă  polițelor de garanții al căror beneficiar este,

Asiguratori și Reasiguratori cu peste 700 milioane lei,

ANAF cu aproximativ 93 milioane lei.

Lista completă va fi disponibilă aici.

Creditorii de asigurări pot solicita sumele înregistrate față de City Insurance atât de la FGA cât și de la masa credală.

Echipa CITR a notificat peste 70.000 de creditori, dintre care 1.600 au depus cereri de înscriere la masa credală. O parte semnificativă a acestora a apelat la recuperarea datoriilor prin FGA.

CITR este liderul pieței de insolvență și restructurare din România încă din 2008. Cu o experiență de peste 20 de ani pe piața insolvenței și aproape 1.000 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR administrează anual un patrimoniu de 1 miliard de euro și distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.