FacebookTwitterLinkedIn

CITR, companie care activează pe piața de insolvență și restructurare, a finalizat reorganizarea constructorului Selina, cu activități în nord-vestul României. Selina, împreună cu grupul din care face parte, asigură 1.000 de locuri de muncă și a obținut o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro în 2022. 

La  data de 23 martie 2023, Tribunalul Bihor a dispus închiderea cu succes a procedurii de reorganizare a Selina SRL, parte a Grupului Selina, jucător de pe piața construcțiilor, cu consecința ieșirii din insolvență după aproape 9 ani. 

Potrivit lui Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina, compania și-a îndeplinit „toate obligațiile de plată asumate în cadrul planului de restructurare”. 

„În ciuda dificultăților de pe piața construcțiilor, în ultimii ani ne-am concentrat eforturile să extindem portofoliul de contracte, ceea ce a generat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro în 2022, iar pentru 2023 estimăm o creștere de 60% a acesteia precum și realizarea unor proiecte majore de construcții.”, a completat Beneamin Rus.

Creditorii majoritari în procedură au fost Unicredit Bank SA și Banca Transilvania SA, cu peste 80% din totalul sumelor asumate la plată prin planul de reorganizare. În perioada de reorganizare, compania a reușit achitarea unui cuantum de peste 13,5 milioane de euro.

Potrivit studiilor CITR, la nivel național sunt peste 13.000 de companii de impact aflate în diverse stadii de dificultate. Comerțul, construcțiile și industria prelucrătoare rămân cele mai afectate domenii în 2022. Companiile din aceste domenii reprezintă peste 60% din numărul total al firmelor intrate în insolvență în 2022.