Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

AFI Brașov a fost inaugurat oficial. Investiția se ridică la circa 150 de milioane de euro

AFI Brașov a fost inaugurat oficial miercuri, 21 octombrie. Investiția se ridică la aproape 150 de milioane de euro.
AFI Brasov

Cel mai nou mall al României a fost inaugurat oficial miercuri, 21 octombrie. Construcția acestuia a fost realizată pe terenul fostei fabrici Hidromecanica, care a intrat în insolvență în noiembrie 2010. AFI Group a achiziționat terenul în 2015, iar în 2017 a demarat lucrările pentru construcția AFI Brașov. Inițial, proiectul trebuia să fie livrat în luna mai a anului în curs, însă, izbucnirea pandemiei a dat planurile dezvoltatorului peste cap.

De construcția mall-ului s-au ocupat șapte contractori și subcontractori din România.

Centrul de cumpărături are o suprafață de 45.000 de mp pătrați și 15.000 de mp de birouri moderne. Investiția se ridică la 148 de milioane de euro pentru totul proiectul. Doron Klein, CEO Afi Europe România și Cehia, se așteaptă ca investiția să fie recuperată în 10-15 ani.

Mall-ul găzduiește peste 100 de branduri internaționale și locale, locuri de joacă, centru de fitness, centru de divertisment, bănci și un supermarket.

Până în prezent AFI Group, unul dintre cei mai mari investitori israelieni prezenți pe piața locală, a investit peste 1 miliard de euro în diverse proiecte din România, printre care AFI Palace Cotroceni, AFI Ploiești și AFI Tech Park. Însă, planurile dezvoltatorului nu se opresc aici.

În prezent, AFI Group are în construcție un centru comercial de 5.000 mp, parte dintr-un ansamblu rezidențial în Bucureștii Noi. Investiția se ridică la aproximativ 8 milioane de euro, iar proiectul va fi livrat la finalul anului 2021.

Totodată, dezvoltatorul are în construcție și faza a doua a proiectului de office din cadrul AFI Tech Park, ce se întinde pe o suprafață de 25.000 de mp. Circa 28 de milioane de euro au fost investiți în acest proiect și are ca termen de livrare primul trimestru din 2022.

În plus, printre planurile AFI Group se află și un mini parc în Arad, însă CEO-ul nu a oferit mai multe informații legat de acest proiect. De asemenea și extinderea clădirilor de birouri din jurul AFI Cotroceni este pe lista israelienilor.

Din toate țările în care operează, AFI Group are cele mai multe proiecte în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii