FacebookTwitterLinkedIn

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia celui cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primul trimestru cu 6,9%, potrivit Institutului Național de Statistică.

Evoluția a fost determinată de avansul cu 26,3% al activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata și de creșterea cu 19,9% a comerţului cu echipamente informatice şi de telecomunicaţii.

Alți factori care au contribuit la această creștere au fost avansul comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+17,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+12%) și al comerţului cu ridicata al altor bunuri de consum (+10,6%).

În primele trei luni ale anului curent, au înregistrat scăderi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-1,6%).

În luna martie comparativ cu februarie, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 21,5%, iar față de luna martie a anului trecut a urcat cu 3,8%.