Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Chuck Feeney, fostul cofondator al gigantului de retail Duty Free, și-a donat toți banii

Charles „Chuck” Feeney, în vârstă de 89 de ani, a cofondat lanțul de magazine din aeroporturi, Duty Free Shoppers, alături de Robert Miller în 1960. Pe parcursul vieții sale a adunat miliarde, iar acum și-a donat toată averea.
 aboneaza-te
Chuck Feeney

În ultimele patru decenii, Feeney a donat peste 8 miliarde de dolari unor organizații de caritate și universități din întreaga lume prin fundația sa, Atlantic Philanthropies. Nu mai are nimic acum și nu ar putea fi mai fericit.

Unde s-au dus cei 8 miliarde de dolari? Circa 3,7 miliarde de dolari au fost alocați educației, aproape 1 miliard de dolari s-au dus către alma mater Cornell, iar peste 870 de milioane de dolari au fost alocați drepturilor omului și schimbărilor sociale. El a oferit mai mult de 700 de milioane de dolari în cadouri pentru sănătate, de la o subvenție de 270 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea asistenței medicale publice din Vietnam, la o donație de 176 de milioane de dolari acordată Institutului Global de Sănătate Cerebrală de la Universitatea din California, San Francisco.

Acesta a mai cheltuit și 350 de milioane de dolari pentru a transforma insula Roosevelt din New York, mult timp neglijată, într-un centru tehnologic.

“Am învățat multe. Am putea face unele lucruri diferit, dar sunt foarte mulțumit. Mă simt foarte bine să fac acest lucru“, spune Feeney pentru Forbes. “Mulțumesc tuturor celor care ni s-au alăturat în această călătorie. Și celor care se întreabă despre Dăruiește în timp ce trăiești: încearcă, îți va plăcea.”

În 2012, Feeney a pus deoparte aproximativ 2 milioane de dolari pentru pensionarea lui și a soției sale. Cu alte cuvinte, a dat cu 375.000% mai mulți bani decât valoarea sa netă actuală. Și a dat-o anonim. În timp ce mulți filantropi bogați înrolează o armată de publiciști pentru a trâmbița donațiile lor, Feeney s-a străduit să păstreze secrete darurile sale. Datorită campaniei sale de filantropie secretă, Forbes l-a numit James Bond of Philanthropy.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii