
Christophe Dridi, Director general Automobile Dacia și Groupe Renault România, spune că principala prioritate este siguranța și sănătatea angajaților, dar și că în cadrul companiei s-a muncit foarte mult pentru a rămâne pe linia de plutire în contextul actual. Astfel, pe baza analizelor au reușit să redeschidă fabricile parțial pe 21 aprilie, iar întreaga activitate a fost reluată pe data de 4 mai. Mai mult, acesta mai spune că este foarte important să se respecte toate măsurile de siguranță.
Pe de altă parte, Christophe Dridi menționează și că în prezent se produc 1200 de mașini pe zi, ceea ce este foarte bine, având în vedere că în urmă cu două săptămâni se produceau 950 mașini pe zi.
O altă prioritate la nivelul companiei o reprezintă monitorizarea permanentă a ceea ce se întâmplă pe piață.
În plus, Dridi spune că aprilie a fost cea mai rea lună, iar vânzările nu au decurs deloc bine. Însă, cu toate că incertitudinea este predominantă, Christophe Dridi precizează că este mândru de echipele sale, pentru că în două săptămâni au reușit să dezvolte un nou serviciu. Mai exact, cei care vor să achiziționeze mașini, o pot face comandând online, iar mașina va fi livrată la domiciliu.
Pozitiv și optimist, Christophe Dridi susține că această criză vine și cu lecții importante. “Luptăm în fiecare zi. Luptăm să găsim piețe noi”, spune directorul general. Un alt aspect important într-un astfel de context este modul de a gândi. Mai exact, Christophe Dridi spune că este important să ne păstrăm optimismul și să ne axăm pe soluții, nu probleme.
În ceea ce privește competiția cu alte fabrici din cadrul grupului Renault pentru lansarea unor noi modele, Christophe Dridi este de părere că reprezintă un aspect normal în viață și spune că “dăm tot ce e mai bun pentru că suntem într-o continuă competiție”.
Mai mult, sub brandul Dacia urmează să fie lansată o mașină electrică, însă Christophe Dridi nu a oferit prea multe informații în acest sens, ci a spus doar că estimează că va fi un mare succes.
De asemenea și integrarea locală este importantă pentru industria de automotive din România, iar pentru asta trebuie să se aibă în vedere următoarele două condiții: calitatea și competitivitatea.
Un alt factor cheie în astfel de vremuri incerte este adaptabilitatea la nou, iar Christophe Dridi consideră că “mai mult ca oricând avem nevoie să ne adaptăm”. Pentru el, mașinile înseamnă libertate și este de părere că modul în care clienții reacționează la mașini va evolua în viitorul apropiat.
Dacă în celelalte crize, Dacia a fost printre companiile cel mai puțin afectate, de data aceasta Christophe Dridi este de părere că situația companiei depinde de cum vor reacționa clienții, dar și de măsurile adoptate de Guvern.
În cazul unui al doilea val de coronavirus, Christophe Dridi spune că la nivelul companiei au proceduri interne gata să fie puse în aplicare și că prioritatea numărul 1 rămâne siguranța și sănătatea angajaților.
Acesta transmite tuturor liderilor că este important să se axeze atât pe planurile pe termen scurt, cât și pe cele pe termen lung.