
În vremuri incerte, de criză, Chris Simion-Mercurian s-a regăsit în credință și încredere, două aspecte ce au ajutat-o să rămână rezilientă și optimistă. Credința, potrivit căreia nimic nu este întâmplător sau lipsit de sens, a motivat-o să meargă mai departe, iar încrederea, că ceea ce îți oferă viața este esențial, a ajutat-o să treacă prin diferite provocări. “Am avut permanent un plan secundar care m-a însoțit, această credință că poate ceea ce îmi doresc eu nu are un sens în Universul acesta și nu am de ce să mă supăr pe Dumnezeu pentru că nu îmi răspunde la toate cerințele. Poate uneori ceea ce cred eu că e bine nu e bine”, a declarat artista, pentru Forbes România .
Regizor de teatru, scriitoare și fondatoarea UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, Chris Simion-Mercurian a fost dintotdeauna o persoană optimistă, chiar de mic copil. “Am avut intuiția de a vedea partea bună dintr-o experiență, iar atunci când eram într-un context care mă făcea să sufăr, sau să mă doară, nu am fugit niciodată de starea respectivă”. A trăit emoția, a lăsat-o să se consume și a realizat, ulterior, că tot acest proces a contribuit la formarea ei – ca persoană, ca artist. “A nu fugi de o emoție care este negativă te duce într-un final într-o cunoaștere de sine de care te poți folosi”, adaugă ea.
De altfel, artista îndeamnă spre o gândire pozitivă și, pe parcurs, la autocunoaștere. “Pune-te în situație permanent, lucrează cu tine, acceptă-ți umbrele, acceptă-ți demonii, acceptă-ți neputințele, imperfecțiunea. Ești într-un proces și atunci vei vedea că lucrurile nu sunt atât de grave”. Iar când greșim, adaugă Chris Simion-Mercurian, trebuie să acceptăm consecințele, să le îmbrățișăm cu credința că nimic nu este întâmplător. “Ce e rău în a face ceva greșit? Ne definim într-un moment, în prezent. Dacă nu suntem ceea ce vrem să fim, putem să lucrăm la noi”.
Una peste alta, Chris Simion-Mercurian ne oferă un sfat pentru momentele în care suntem, sau pare că suntem, blocați. “Schimbă perspectiva subiectivă”, îndeamnă ea, “Fă un 360 (rotație de 360 de grade n.red) și vei vedea situația mai bine, chiar dacă este greu să ieși din ceea ce te definește, din cea din tot ceea ce ești. Să ai altă abordare”.