FacebookTwitterLinkedIn

China a aprobat miercuri testarea pe oameni în fază I a noului vaccin dezvoltat de specialiști, un vaccin ce apare sub formă de spray nazal, care este co-dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Xiamen și Universitatea din Hong Kong, precum și de producătorul de vaccinuri Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co, informează Bloomberg.

Sprayul intranazal a fost dezvoltat anterior ca vaccin antigripal și este recomandat pentru utilizare mai ales în rândul copiilor și adulților care doresc să evite injecțiile. Vaccinul intranazal este cel de-al zecelea candidat la vaccinul anti-Covid produs China care trece în etapa crucială a testării pe oameni.

China dorește să fie la conducerea dezvoltării vaccinurilor anti-Covid după ce liderul vestic AstraZeneca Plc a trebuit să întrerupă studiul său pe oameni în stadiu avansat pentru a investiga cazul persoanei care a primit vaccinul experiemental.

Sprayul intranazal conțin un virus gripal slab menit să transporte segmentele genetice ale proteinei de vârf a coronavirusului. Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecția naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19, conform Science and Technology Daily.