Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

China reia misiunile în spațiu cu echipaj uman după o pauză de aproape cinci ani

Vehiculul spaţial Shenzhou-12, care înseamnă „Nava divină”, va realiza cea de-a treia dintr-o serie de 11 misiuni spaţiale care sunt necesare pentru asamblarea viitoarei staţii spaţiale a Chinei până în anul 2022.
Shenzhou-12

Lansarea vehiculului spaţial chinez va fi făcută din deşertul Gobi cu ajutorul unei rachete din gama Long March în zilele următoare. Acesta va transporta la bordul său trei astronauţi care urmează să petreacă trei luni într-un modul orbital, în cadrul primei misiuni chineze cu echipaj uman după o pauză de aproape cinci ani, transmite Reuters.

Dintre cele 11 misiuni, patru vor fi cu echipaj uman, care ar putea să trimită în spaţiu până la 12 astronauţi chinezi – mai mult decât cei 11 bărbaţi şi femei pe care China i-a trimis până în prezent în spaţiu începând din anul 2003.

Astronauţii din China sunt relativ puţin cunoscuţi pe plan internaţional, uare o vechime de peste două decenii şi care a fost vizitată până acum de peste 240 de bărbaţi şi femei de diverse naţionalităţi.

China, care doreşte să ajungă o putere spaţială majoră până în 2030, a devenit în luna mai cea de-a doua ţară din lume care a plasat cu succes un rover pe planeta Marte, la doi ani după ce a plasat şi primul vehicul din istorie pe faţa nevăzută a Lunii.

De asemenea, țara asiatică intenţionează să transporte astronauţi şi pe Lună – cel mai îndepărtat corp ceresc pe care oamenii au reuşit să păşească până în prezent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii