Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

China își majorează importurile de carne de vită

Creșterea cererii interne pentru carnea de vită determină China să-și majoreze importurile pe acest segment.
shutterstock_1669173181

Este opinia producătorilor din Brazilia, al doilea mare producător mondial de carne de vită, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Producătorul brazilian Marfrig Global Foods SA se aşteaptă ca efectele pestei porcine africane asupra cererii chineze de carne de vită să se prelungească până în anul 2022. Mai mult, şi după această dată cererea chineză de carne de vită ar urma să continue să crească, pe măsură ce populaţia rurală se mută la oraşe, iar China adoptă obiceiuri alimentare mai occidentale.

„Totul sugerează că fenomenul chinez este unul de durată. Fiecare creştere cu 100 de grame a consumului per capita în China înseamnă importuri suplimentare de 2.000 de tone. Cererea va continua să crească odată cu majorarea veniturilor”, susţine directorul general de la Marfrig Global Foods SA, Miguel Gularte.

Potrivit acestuia, potenţialul de creştere este evident dacă se compară consumul per capita de carne de porc în China, aproximativ 47 kilograme pe an, cu consumul de carne de vită, aproximativ cinci kilograme pe an.

Chiar dacă cele mai recente cifre arată o refacere rapidă a efectivelor de porci din China, livrările de carne de porc ar urma să continue să scadă anul viitor.

China va continua să fie cel mai important client pentru livrările de carne din America de Sud, fiind responsabil pentru mai mult de 70% din exporturile de carne de vită din regiune, şi de aproximativ 60% în cazul Braziliei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii