FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții Alibaba, gigantul de e-commerce din China, au declarat că în prezent înregistrează o creștere în vânzări, comparativ cu luna martie. Cu toate acestea, drumul către o recuperare economică completă nu este sigur, conform BBC.

Vânzările au crescut cu 22% în primele trei luni ale anului 2020, în ciuda problemelor create de pandemie. Creșterea a fost mai mare decât cea așteptată, datorită cererii pentru alimente, electrocasnice și computere. Dezechilibrele din lanțul de aprovizionare și pierderile de investiții au evidențiat rezultatele obținute de Alibaba.

Performanța economiei chineze, în care Alibaba este un jucător de seamă, este analizată îndeaproape pentru că ar putea arăta cum vor lupta restul statelor cu criza economică ce afectează întreaga lume.

Alibaba a raportat vânzări de 16 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului 2020, dar profitul a dispărut din cauza Covid-19. Firma se așteaptă la o creștere de 27% în 2020, față de 35% în 2019.

Reprezentanții Alibaba au declarat “Pentru business-urile noastre de comerț internațional…timpul și ritmul de recuperare este încă nesigur din cauza faptului că cererea în afara Chinei rămâne moderată”, informează BBC.