FacebookTwitterLinkedIn

Vicepremierul cubanez Alejandro Gil a anunțat sâmbătă că Republica Populară Chineză a acordat o donație Cubei de aproximativ 100 de milioane de dolari. Anunțul a fost făcut în timpul vizitei oficiale a preşedintelui Miguel Diaz-Canel la Beijing.

În timpul discuţiilor oficiale pe care Diaz-Canel le-a purtat cu omologul Xi Jinping, partea chineză a anunţat că donează Cubei aproximativ 100 de milioane de dolari, a declarat Gil la televiziunea publică cubaneză, conform Agerpres.

Alejandro Gil a precizat că aceşti bani sunt destinaţi cu prioritate economiei cubaneze, care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele trei decenii, cauzată de înăsprirea embargoului impus de SUA, în vigoare din 1962, şi de consecinţelor pandemiei globale de COVID-19.

Preşedintele cubanez a încheiat vineri o vizită oficială în China, parte a unui turneu internaţional care l-a purtat în Algeria, Rusia şi Turcia cu ambiţia de a consolida sectorul critic al energiei electrice, care suferă din luna mai de pe urma unei crize de producţie severe care a condus la întreruperi de curent şi penurie de combustibil.