FacebookTwitterLinkedIn

Autorităţile de reglementare chineze au finalizat joi primele reguli pentru funcţionarea serviciilor de inteligenţă artificială generativă, în timp ce ţara încearcă să intensifice supravegherea tehnologiei aflată în creştere rapidă.

Administraţie Cyberspace din China (CAC) a declarat că a colaborat cu alte câteva autorităţi de reglementare pentru a concepe noul regulament care va intra în vigoare pe 15 august, notează CNBC.

Inteligenţa artificială generativă este o zonă de tehnologie în creştere rapidă în care serviciile de inteligenţă artificială sunt capabile să genereze conţinut precum text sau imagini.

Regulile se vor aplica numai serviciilor de inteligenţa artificială generativă care sunt disponibile publicului larg, mai degrabă decât celor dezvoltate în instituţiile de cercetare, de exemplu.

Serviciile AI generative vor trebui să obţină o licenţă pentru a funcţiona, a anunțat CAC.

Dacă un furnizor de servicii AI generativă găseşte conţinut ”ilegal”, ar trebui să ia măsuri pentru a opri generarea acelui conţinut, pentru a îmbunătăţi algoritmul şi apoi a raporta acel material autorităţii relevante.

Serviciile de inteligenţă artificială generativă din China trebuie, de asemenea, să adere la ”valorile de bază ale socialismului”, mai adaugă CAC.