Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Chimu Căpușan – 500 Miliardari Ediția 2011

Chimu Capusan.jpg
Nume: Chimu Căpușan Avere: 10-12 milioane de euro Varsta: 56 de ani Resedinta: Cluj Domeniu/Companie: Construcții, imobiliare

Chimu Căpuşan este cunoscut în Cluj-Napoca ca unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari. Deşi a construit şi clădiri office, precum imobilul unde se află sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a municipiului Cluj-Napoca, el se axează pe proiecte rezidenţiale, care au căutare chiar şi în criză, pe fondul creşterii nevoii de spaţiu locativ.

Până în 1992, Chimu Căpuşan a lucrat la Institutul de Construcţii, fiind absolvent de Politehnică, secţia construcţii civile şi industriale. Priceput din fire, Căpuşan s-a hotărât să lucreze pe cont propriu şi a început să amenajeze apartamente. Şi-ar fi făcut şi o echipă, însă pe vremea aceea oamenii aveau cu greu încredere într-un privat. „Am început cu o Dacia 1300, cu o roabă, cu salopeta în portbagaj şi mi-am făcut depozit de materiale într-un garaj“, îşi aminteşte acesta. A amenajat diverse spaţii şi apartamente, iar cu banii câştigaţi a cumpărat unelte, scule şi chiar şi o basculantă (care costa atunci mai mult decât o Dacie). Apoi s-a gândit să facă un ban, „ca toţii românii“, din antreprenoriat de construcţii în Germania. Din 1997 până în 2004 a avut lucrări directe sau în calitate de subcontractor, firma sa ajungând să aibă 250 de angajaţi. „Dar nu am făcut mulţi bani. Dacă nu eşti de-al lor, nemţii, spre sfârşit, te execută“, îşi aminteşte Căpuşan, explicând că nu şi-a mai recuperat ultimii bani, care ar fi reprezentat capitalul cu care se întorcea acasă.

A revenit totuşi în ţară, iar prima mare decizie de business a lui Căpuşan a fost să cumpere acţiuni la societatea Someş Balastiere din Cluj, companie de agregate de exploatat şi sortat pietriş, nisip şi producţie de beton.

Vezi care era averea lui Chimu Căpușan în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii