FacebookTwitterLinkedIn

Combinatul chimic Chimcomplex a înregistrat anul trecut venituri de 2,4 miliarde de lei și un profit operațional de 480 milioane de lei.

“Rezultatele din 2022 arată că modelul de afaceri integrat al Chimcomplex și planul strategic 2022-2030 au fost cheia unei performanțe pozitive. Lumea de mâine va deveni și mai mult o lume creată de chimie, deoarece multe dintre soluțiile neutre din punct de vedere climatic se bazează pe chimie, de la turbine eoliene la vehicule electrice,” a declarat Ștefan Vuza, președinte și CEO al Chimcomplex.

Marja de profitabilitate a companiei a scăzut cu 35% din caua creșterii prețurilor de achiziție la utilități  ”mult peste cele ale competitorilor direcți din Uniunea Europeană”.

”Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut s-a modificat și structura produselor în cifra de afaceri, crescând ponderea sodei caustice până la 44%, de la 20% în 2021”, a anunțat compania.

Compania a crescut portofoliul de clienți internaționali, în special din regiune, exportul reprezentând 71% din cifra de afaceri.

Europa este piața care consumă 92,45% din produsele care se fabrică la Râmnicu Vâlcea și Onești.

”În ultimele 12 luni compania a menținut la un nivel ridicat vânzările pe piața națională și internațională chiar dacă aceasta este invadată de produse provenite din zona asiatică, mult mai ieftine”, potrivit sursei citate.

Chimcomplex a plătit în 2022 către statul român impozite, taxe şi contribuţii de aproximativ 140 milioane de lei, în creștere cu 3% comparativ cu 2021.