FacebookTwitterLinkedIn

Chec cu dovleac si nuca! Încă se găsește dovleac în supermarketuri și pe lângă clasica plăcintă mai poți pregăti și un chec aromat. Nuca merge foarte bine cu dovleacul și de aceea nu poate lipsi din această rețetă.

Ingrediente

400 g făină Băneasa care crește singură

2 linguriţe scorţișoară

1 linguriţă praf de copt

½ linguriţă sare

50 g stafide aurii

100 g miez de nucă

200 g zahăr pudră

100 g unt

1 cană piure de dovleac

100 ml suc de portocale

4 ouă

1 linguriţă extract de vanilie

Mod de preparare

Încălzești cuptorul la 180°C și îmbraci cu hârtie de copt o tavă de chec medie.

Cerni făina Băneasa cu scorţișoara, praful de copt și sarea într-un castron. Separat, amesteci stafidele și miezul de nucă cu o lingură din amestecul de făină.

Mixezi untul moale cu zahărul pudră până devine o cremă spumoasă, adaugi piureul de dovleac, sucul de portocale, ouăle, extractul de vanilie și amesteci  până se omogenizează.

Adaugi treptat făina și mixezi ușor, după care pui stafidele și nucile, omogenizezi, după care torni aluatul în tavă.

Introduci tava în cuptorul încălzit pentru 40-45 de minute. Faci testul scobitorii, dacă iese curată este gata, dacă nu, îl mai lași 10 minute.

Îl scoţi din tavă și îl lași să se răcească pe un grătar.