FacebookTwitterLinkedIn

CFR SA a transmis spre SEAP documentația pentru licitația contractului de proiectare și execuție destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord.

După validare, contractul cu o valoare estimată de peste 471 de milioane de lei (fără TVA), finanțat din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027, de la Bugetul de Stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR, precum și din alte surse legal constituite, va intra în faza de licitație. 

“Prin această investiție se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei”, a declarat ministrul transporturilor Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook. 

Lucrările vizează inclusiv amenajarea spațiilor destinate serviciilor pentru călători; asigurarea facilităților pentru persoanele cu dizabilități; crearea unor spații verzi centrale, a unei zone moderne de așteptare și de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit; montare unor sisteme noi de ventilație și de încălzire și modernizarea sistemului de iluminat.