FacebookTwitterLinkedIn

Analiștii Asociației CFA România indică riscurile geopolitice, inclusiv dezinformarea, conflictele armate între state și atacurile cibernetice, drept principalele amenințări pentru România în următorii zece ani.

După un șoc fiscal în ianuarie, care a scăzut încrederea în economie, aceasta s-a redresat în februarie, revenind la tendințele din a doua jumătate a anului precedent, conform declarațiilor lui Adrian Codirlaşu, CFA, vicepreședinte al Asociației CFA România.

Riscurile economice urmează pe lista preocupărilor, cu accent pe lipsa de forță de muncă și ne-sustenabilitatea datoriei publice, conform participanților la sondaj.

În ceea ce privește evoluția prețurilor proprietăților rezidențiale în orașe, majoritatea participanților anticipează stabilitate în următorul an. Cu toate acestea, 58% dintre aceștia consideră că prețurile actuale sunt supraevaluate.

Sondajul lunar al Asociației CFA România, care reprezintă un indicator al anticipațiilor analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pe termen de un an, reflectă și o creștere estimată a deficitului bugetului de stat pentru anul 2024, la 5,5%, și o anticipare a creșterii economice la 2,5%.

Cu toate acestea, încrederea macroeconomică, măsurată de Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației, a crescut în luna februarie, sugerând o perspectivă generală optimistă, în ciuda riscurilor identificate.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.