Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

CERT.RO: România înregistrează între 200.000 şi 800.000 de atacuri cibernetice pe zi

Directorul general al CERT.RO, Dan Cîmpean a declarat că atacurile cibernetice la adresa României ating chiar şi cifra de 800.000 pe zi.
shutterstock_1188038749

„Aceasta este o vedere parţială, dar vorbim despre atacuri confirmate şi identificate, de la cele mai simple, simple scanări, la injecţii de tip SQL, botnet ş.a, iar volumul este imens şi creşte în mod constant. Sunt şi anumite vârfuri, unele sunt corelate cu evenimente politice internaţionale, cu atacuri detectate şi în alte ţări, motivate politic, economic, de criminalitate ş.a, dar mesajul este că volumul este imens. Dacă noi detectăm şi confirmăm între 200.000 şi 600-800.000 – au fost vârfuri şi de peste 800.000 pe zi – vă imaginaţi, la nivel naţional, numărul este de ordinul milioanelor”, a explicat Dan Cîmpean, informează Monitorul Apărării și Securității.

Potrivit acestuia, România însă nu a avut parte deocamdată de o criză de natură cibernetică datorită profesionalismului celor care lucrează în domeniul IT şi al securităţii cibernetice, însă volumul atacurilor de acest tip este masiv și crește în mod constant. „(…) să ne imaginăm în momentul în care tehnologiile 5G vor fi implementate pe scală largă (…) numărul de dispozitive inteligente conectate prin 5G va creşte de sute de ori. Când numărul de device-uri inteligente conectate a crescut de o sută, două sute, o mie de ori, suprafaţa de atac s-a mărit exponenţial. Atunci vom ajunge la unu, două, sau trei milioane de atacuri pe zi”, a conchis în cadrul unui interviu directorul general al CERT.RO.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii