FacebookTwitterLinkedIn

CEO-ul Google, Sundar Pichai, spune că în 2024 vor avea loc mai multe concedieri la gigantul motoarelor de căutare: “Aceste eliminări de posturi nu sunt la fel de extinse ca reducerile de anul trecut și nu vor afecta fiecare echipă,” a declarat Pichai angajaților în această săptămână, conform unui memo intern văzut de Alex Heath de la The Verge, “Dar știu că este foarte dificil să vezi colegi și echipe afectate,” a continuat Pichai. Pichai făcea referire la reducerile de locuri de muncă care au avut loc în ianuarie anul trecut. 

Compania-mamă a Google, Alphabet, a concediat aproximativ 6% din angajați, adică aproximativ 12.000, în număr absolut. “Mai multe dintre aceste schimbări au fost deja anunțate, iar unele echipe vor lua deciziile proprii cu privire la alocarea resurselor pe parcursul anului, acolo unde este necesar, și unele roluri pot fi afectate,” spune memo-ul lui Pichai. 

Conform declarației lui Pichai, viitoarele reduceri de locuri de muncă au rolul de a  “elimina straturile ierarhice care nu mai sunt necesare, de a simplifica execuția și de a accelera lucrurile în unele domenii.” 

“Avem obiective ambițioase și vom investi în prioritățile noastre majore în acest an. Realitatea este că, pentru a crea capacitate pentru această investiție, trebuie să luăm decizii dificile,” scrie Pichai în memo-ul său intern. 

Un reprezentant al Google a confirmat pentru Business Insider că raportul The Verge este precis, dar nu a specificat numărul de locuri de muncă care vor fi afectate. Anunțul lui Pichai vine la o săptămână după ce Google a concediat sute de angajați care lucrau la dispozitivele și serviciile sale. Personalul afectat i-a inclus pecei care lucrau la asistentul vocal al companiei și la tracker-ul de activități, Fitbit.

Foto: Profimediaimages.ro