Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Cele mai inteligente 25 de țări din lume. Asia și Europa domină această listă

Colectiv, oamenii sunt o „grămadă” foarte inteligentă.  În scurtul nostru timp pe această planetă am împărțit atomul, am călătorit în spațiu, am construit diferențialul cu alunecare limitată și am inventat o umbrelă pentru câini. Da, toate acestea sunt lucruri inteligente.
singapore

Majoritatea acestor invenții, descoperiri și mari salturi ale omenirii reprezintă mai degrabă rezultatul unor eforturi colective decât aportul unui singur geniu. Astfel, apare întrebarea: care este cea mai inteligentă națiune din lume?

Ce oameni au contribuit la progresul nostru ca specie? Cine se descurcă cel mai bine la școală și cine are cel mai mare IQ? Potrivit Forbes SUA, Vouchercloud a făcut aceste calcule și a întocmit un clasament cu primele 25 de țări din lume ținând cont de acești indicatori.

Topul a fost realizat prin cuantificarea inteligenței – care include numărul de premii Nobel pe care fiecare națiune le-a câștigat, IQ-ul mediu actual și rezultatele școlare – pentru a reprezenta potențiala inteligență a generației următoare.

Asia și Europa domină această listă. Japonia ocupă primul loc datorită pozițiilor ridicate în toate cele trei categorii. SUA se clasează (surprinzător) pe poziția a patra, deși clasamentul său este „flatat” de dominația înregistrată la categoria Nobel. Cu toate acestea, Statele Unite ale Americii ocupă locul 28 în topul coeficientului de inteligență și locul 13 în clasamentul rezultatelor școlare – niciunul dintre aceste rezultate este de bun augur pentru un clasament viitor.

Și, în timp ce Europa are cinci state în top 10 – Elveția pe locul 2, Olanda pe locul 5, Rusia pe locul 6, Belgia pe locul 7 și Marea Britanie pe locul 8 –  Asia este cea care indică viitorul.

Tokyo este capitala Japoniei și un„focar” de intelect, inovație și educație. Este, de asemenea, unul dintre cele mai minunate orașe de vizitat din lume. În ciuda faptului că ocupă prima poziție în două dintre cele trei categorii din clasament, Singapore se clasează pe locul 25. Poziția sa a fost influențată de clasarea modestă pentru secțiunea premiilor Nobel, dar cu siguranță este un stat pe care-l vom revedea în fruntea clasamentului curând.

Sursa: Forbes.com

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii