Cautare
, Contributor

SEO & Content Marketing Agency

Tech |
|

Cele mai bune hub-uri de tehnologie din Europa

Hub-urile IT din România sunt tot mai conturate pe harta Europei. Potrivit unui raport întocmit de Atomico, un fond de investiții influent la nivel mondial, crește numărul orașelor din România care intră în topul hub-urilor IT cu cea mai rapidă dezvoltare.
shutterstock_263024672

Astfel, alături de București și de Cluj, a apărut în această ierarhie și Iași, acest oraș ocupând locul doi la nivel european, în Top 20. „Europa continuă să mizeze pe diversitatea geografică în Top 20 al hub-urilor tehnologice care se dezvoltă de la an la an, în ceea ce privește evenimentele IT de tip Meetup. Iași, unul dintre orașele din România în care gigantul american Amazon și-a instalat birouri, s-a clasat pe locul al doilea în topul comunităților cu cea mai rapidă dezvoltare”. 

Clujul este, la rândul său, evidențiat de Atomico. „Care sunt cele mai bune hub-uri pentru tehnologie din Europa? Cluj-Napoca din România, Delft din Țările de Jos, Minsk din Belarus. Tehnologia europeană nu mai e condusă de o mână de orașe dintr-o mână de țări. Din ce în ce mai multe state pot spune că au creat companii IT de un miliard de dolari”, constată Fondul de Investiții. Conform acestei surse, fondatorii companiilor din țările menționate alimentează comunitățile tehnologice locale și creează premisele pentru câștigătorii globali ai zilei de mâine. 

La aceeași masă cu marile țări din Europa

„Dacă însumăm banii care au fost aduși în România de către NTT DATA Romania, am trecut de un miliard de euro. Dar nu despre asta vorbim, ci despre faptul că am fost unul dintre pionierii IT-ului din Cluj, iar în momentul de față am ajuns să stăm la aceeași masă cu cele mai mari țări din Europa”, precizează Daniel Metz, CEO la NTT DATA Romania, companie care va avea în 2020 o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro. Tot în acest an, compania aniversează 20 de ani de existență – NTT DATA Romania este fosta EBS Romania, fondată la Cluj și care are acum acționariat japonez.

La Cluj, IT-ul nu are doar un prezent efervescent, ci și un viitor conturat. Astfel, studenții care vor să se specializeze în IT s-au putut înscrie în luna februarie la Atelierul Digital pentru Programatori, sesiunea de primăvară a unui program gratuit, organizat de compania Google, la Cluj-Napoca, precum și la Iași, Timișoara și București. „Sunt bucuros să anunț că Google Atelierul Digital pentru Programatori, lansat în 2018, a ajuns deja la a 4-a ediție. Peste 700 de studenți au absolvit acest program învățând un limbaj de programare”, a susținut Dan Oros, Head of Marketing la Google & YouTube România.

Unicornul UiPath se află, potrivit raportului Atomico, în Top 20 Europa, după ce a obținut anul trecut încă o rundă de finanțare de 568 de milioane de dolari, compania ajungând să fie evaluată la 7 miliarde de dolari.

Londra rămâne însă capitala tehnologică a Europei, la mare distanță de ocupantul locului al doilea, Parisul, mai arată sursa citată. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii