Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Cel mai scump Rolex – ceasul lui Paul Newman

În 2017, Rolexul Daytona care i-a aparținut lui Paul Newman, actorul cu cei mai frumoși ochi albaștri, a fost vândut cu 17,7 milioane de dolari la o licitație organizată în New York de casa Phillips, fiind la acel moment cel mai scump ceas de mână din lume.
 aboneaza-te
download

Prețul estimat de organizatorii licitației se situa între 1 și 2 milioane de dolari, însă rezultatul a depășit cu mult așteptările, așa cum s-a întâmplat și în 2011, la vânzarea colecției de bijuterii a lui Elizabeth Taylor (alături de care Newman a jucat în „Pisica pe acoperișul fierbinte”, obținând prima dintre cele nouă nominalizări la Oscar): estimarea a fost sub 30 de milioane de dolari, suma totală obținută – 116 milioane.
Ceasul i-a fost făcut cadou lui Paul Newman de soția sa, actrița Joanne Woodward, cu care acesta a fost căsătorit până la moartea sa, în 2008. Cum Newman primea cadoul în 1968, în perioada de debut a pasiunii sale pentru cursele auto, Joanne a cerut ca pe spatele ceasului să fie gravat un mesaj simplu, dar care și astăzi este la fel de emoționant: „Drive carefully. Me.” Deținătoarea unui Oscar pentru rolul principal feminin în The Three Faces of Eve (1957), Joanne Woodward a mai fost nominalizată de trei ori la premiile Academiei Americane de Film, ultima dată pentru Mr. & Mrs. Bridge, în 1991, la mai bine de 30 de ani de la câștigarea statuetei. Din postura de narator, vocea caldă a lui Joanne, cu o dicție elegantă, te transpune în perioada de început a secolului XX în capodopera clasică a lui Martin Scorsese, „Vârsta inocenței”.
După roluri remarcabile în The Hustler, Cool Hand Luke, The Verdict sau Absence of Malice, Paul Newman și-a primit în sfârșit Oscarul în 1986, pentru Colour of Money (film în care, apropo, poartă un Rolex Datejust).

Foto Phillips

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii