
Situat în partea de nord a Bucureștiului, Lemon Retail Park, cel mai nou parc de retail din București, va avea o suprafață totală de aproximativ 7.700 de mp închiriabili.
Potrivit reprezentanților Synergy Construct, parcul va oferi atât spații comerciale, cât și facilități de petrecere a timpului liber, un food court și 292 locuri de parcare.
În prezent, proiectul se află în curs de dezvoltare pe un teren de 6.000 de mp, în urma unei investiții de 15 milioane de euro.
Odată cu această inaugurare, Synergy Construct, înființată în 2001, marchează primul său proiect ca dezvoltator de retail, în contextul diversificării strategice a portofoliului de activități, demarată în ultimele luni.
„Suntem bucuroși să anunțăm deschiderea Lemon Retail Park în luna septembrie și suntem siguri că va fi un proiect foarte bine primit de locuitorii din regiunea de nord a Capitalei. Venim cu un mixt perfect de retaileri, prin care oferim locuitorilor din zonă posibilitatea de a face cu ușurință cumpărăturile de bază, shopping de plăcere, dar și opțiuni de petrecere a timpului liber și experiențe culinare. În prezent analizăm piața și ne uităm în București dar și în alte orașe din țară, pentru dezvoltarea unor concepte similare”,a precizat Liviu Suvac, Chief Business Officer Synergy Construct.
Noul parc de retail găzduiește o asociere de mărci locale cunoscute cu branduri nou-venite în România. Mixul de chiriași reunește branduri de shopping precum Pepco sau ARN Store, operatori de servicii precum Banca Transilvania, având ca ancoră de food Mega Image, farmacia Vcare Pharmacy, precum și o serie de restaurante ca Sushi Gallery, Brasserie și Popeyes.
Parcurile de retail sunt cel mai popular concept pentru dezvoltatori în 2022, peste 89% din cei 147.000 de mp de stoc nou de retail anunțat pentru acest an fiind alocați pentru acest tip de proiecte, potrivit celui mai recent raport al CBRE România – Retail Market Snapshot, Q1 2022, consultantul acestui proiect.
Până la sfârșitul anului, aproximativ 147.000 mp sunt așteptați să fie adăugați la stocul modern al României, din care 22% vor fi inaugurați în București, în timp ce restul de 78% vor fi livrați în toată țara în principalele hub-uri regionale, precum și în orașele terțiare.