FacebookTwitterLinkedIn

Din cauza crizei de ulei destinat industriei alimentare, autoritățile din Indonezia au anunțat că vor urmări non-stop activitățile tuturor producătorilor ce comercializează ulei de gătit.

În ultimele săptămâni, piața alimentară din Indonezia se confruntă cu o criză a uleiului de gătit după ce prețurile la alimente au crescut necontrolat, transmite Bloomberg.

Astfel, în contextul în care creşterea preţurilor la alimente a devenit un subiect sensibil cel puțin din punct de vedere politic, poliţia din Indonezia a declarat că mai multe echipe de intervenţie, compuse din ofiţeri de poliţie, agenţi de informaţii şi angajaţi guvernamentali, vor supraveghea non-stop în perioada următoare toți producătorii de ulei pentru ca produsul să fie comercializat în conformitate cu obiectivele propuse.  

„Anchetele noastre din teren demonstrează că uleiul de gătit nu este încă disponibil pe toate pieţele şi trebuie să luăm măsuri suplimentare”, a declarat luni şeful Poliţiei, după o întâlnire cu ministrul Industriei din Indonezia.

În prezent, guvernul de la Jakarta se confruntă cu probleme în a face faţă cererii de ulei de gătit, în ciuda faptului că Indonezia este cel mai mare producător mondial de ulei de palmier.

În luna martie 2022, creşterea preţurilor la uleiul de gătit a dus rata inflaţiei la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Joko Widodo să anunţe ajutoare în bani pentru familiile cu venituri reduse şi pentru micii antreprenori care utilizează în business-ul lor acest aliment.