FacebookTwitterLinkedIn

CEC Bank acordă o linie de credit de 15 milioane de euro pentru finanțarea activității curente a companiei din industria alimentară AAylex One, producătorul brandului Cocorico.

PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar al AAylex One în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției.

AAylex One are peste 2.500 de angajați și estimează o cifră de afaceri de peste 1,3 miliarde de lei la sfârșitul lui 2022. Compania este unul dintre cei mai importanți producători de carne de pasăre din România și deține două fabrici de nutrețuri, ferme de reproducție, incubație și creștere pui, un abator, precum și două fabrici de procesare produse.

La finalul anului trecut, în urma unui proces de fuziune prin contopire, grupul a integrat într-o singură companie, AAylex One, 16 dintre entitățile sale.

Anul trecut, CEC Bank și EximBank au finanțat cu 20 milioane de euro Grupul AAylex pentru preluarea Banvit Foods, producător de furaje și de “pui de o zi” din România. De asemenea, CEC Bank a fost parte din sindicatul de 5 bănci care au acordat, în martie 2022, o finanțare sindicalizată de 431 milioane de lei pentru consolidarea împrumuturilor grupului AAylex ONE.