FacebookTwitterLinkedIn

Banca de stat CEC Bank a anunțat miercuri că a obținut pentru prima dată un rating din partea Fitch Ratings, una dintre agenţiile internaţionale de profil de top. În urma evaluării, CEC Bank a obţinut ratingul de emitent BB.

”Obţinerea ratingului Fitch este un semnal că banca are un profil financiar solid şi se conformează bunelor practici de guvernanţă corporativă şi transparenţă. Ratingul din partea unei agenţii internaţionale este un pas necesar, în contextul în care CEC Bank are în plan accesarea pieţelor de capital prin emisiuni de obligaţiuni subordonate. Vrem să ne diversificăm sursele de finanţare pentru a susţine creşterea şi consolidarea poziţiei pe piaţă şi credem că instrumentele pe care le vom lansa  vor crea noi oportunităţi pentru investitori”, a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

În 2019, CEC Bank a demarat un program de modernizare şi transformare și a reuşit să-şi majoreze cota de piaţă – de la 6,50% în 2018 la 7,9% la sfârşitul lui 2021. De asemenea, CEC Bank a înregistrat o creştere de 72% a activelor bancare. Profiturile băncii au crescut la niveluri record – de peste 350 de milioane de lei anual în perioada 2019-2021.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 50 de miliarde lei, la sfârşitul lui 2021.