Cautare
, Contributor

Travel |
|

Cea mai înaltă statuie din lume are de două ori înălțimea Statuii Libertății

Sunt foarte multe statui celebre în lume, vizitate anual de milioane de turiști, însă care dintre ele este și cea mai înaltă? Nu e nici Cristo Redendor, statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, nici Statuia Libertății din New York, ci Statuia Unității, din India, care măsoară 182 metri înălțime.  
 aboneaza-te
RTX6HAIH

Ridicată în statul Gujarat din India, Statuia Unității îl imortalizează pe Sardar Vallabhbhai Patel, prim-ministru adjunct și ministru al afacerilor interne în primul guvern al Indiei independente, condus de Nehru. Monumentul care îl omagiază pe respectatul om de stat măsoară nu mai puțin de 182 de metri, fiind, de departe, cea mai înaltă statuie de pe mapamond.
Pentru că am luat drept etalon Cristo Redendor, să precizăm că aceasta măsoară doar 38 de metri, însă amplasarea ei pe o culme de 700 de metri o face să pară mult mai înaltă decât în realitate, mai ales că este vizibilă din orice punct al golfului Guanabara. Cât despre Statuia Libertății, un simbol cunoscut în întreaga lume, aceasta are 93 de metri, deci de aproape două ori mai puțin decât cea din India.
Demarat de guvernul indian, proiectul Statuii Unității a costat 430 de milioane de dolari. Costurile au fost motivul pentru care demersul a fost criticat de o parte a societății civile din statul asiatic, care a considerat că banii puteau fi investiți mai eficient, mai ales că 185 de familii au fost mutate din respectiva zonă pentru a face loc șantierului.
Din punct de vedere tehnic, statuia înaltă de 182 de metri a avut nevoie de 71.000 metri cubi de beton, 5.700 de tone de oțel și 18.500 tone de armătură de oțel. De asemenea, întreaga structură de suprafață este acoperită cu 12.000 de panouri de bronz, care împreună cântăresc 1.700 de tone. La înălțarea monumentului au lucrat peste 2.000 de muncitori indieni, plus alte câteva sute veniți special din China.
Autoritățile indiene susțin că această statuie va deveni un punct de atracție major pentru turiști, estimările indicând că aproximativ 2,5 milioane de persoane vor veni anual să o vadă. Vizitatorii vor putea urca în interiorul statuii până la înălțimea de 152 de metri, unde este amenajată o punte de observație care oferă o spectaculoasă vedere panoramică asupra împrejurimilor. Monumentul a fost inaugurat la 31 octombrie 2018, după lucrări de construcție și amenajare care au durat mai bine de patru ani.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii