FacebookTwitterLinkedIn

Grădina ta are nevoie de un aspect șic și practic în această vară! Cele mai frumoase seri sunt acelea petrecute în aer liber cu oamenii dragi, așa că nu ar strica să îți faci câteva idei de reamenajare a spațiului. Opțiunea cea mai căutată pentru crearea spațiului perfect de relaxare este balansoarul: o piesă de mobilier proiectată pe o structură suspendată, care îți poate oferi liniștea de care ai nevoie după o zi plină de responsabilități.

La fel ca restul casei, și grădina trebuie să aibă un design anume, iar piesele de mobilier alese cu atenție, astfel încât ansamblul final să spună o poveste. Astăzi ne bucurăm de o varietate de modele de balansoare de grădină, iar tu trebuie doar să alegi stilul potrivit. Disponibile într-o gamă variată de modele, materiale și forme, ele sunt, în majoritatea cazurilor, cu două sau trei locuri.

Ce tip de balansoar alegi pentru grădina ta?

1. Balansoare din lemn

Realizate din diferite tipuri de lemn, aceste modele sunt robuste și de lungă durată. Balansoarul este adesea atașat la cadrul din lemn cu lanțuri de oțel, pentru a oferi durabilitate și siguranță. Finisajul din lemn oferă un aspect natural, încadrându-se perfect în multe stiluri de amenajare. Pe piață există și modele care rezistă foarte bine indiferent de condițiile meteo sau temperaturi, astfel încât să te poți relaxa sau odihni în grădină pe tot parcursul anului. Unele modele de balansoar vin la pachet cu perne, în timp ce altele îți oferă libertatea de a-ți crea propriul design. Îți recomandăm să citești cu atenție specificațiile înainte de achiziție, pentru a ști dacă balansoarul de grădină ales de tine rezistă la intemperii și dacă va avea nevoie de tratament cu un ulei special o dată sau de două ori pe an.

2. Balansoare din metal

Aceste modele au structura realizată din metal, de regulă oțel sau aluminiu, și reprezintă o opțiune foarte practică, ușor de îngrijit și întreținut pentru grădina ta. Balansoarul metalic prezintă o rezistență ridicată la intemperii, fiind foarte rezistent în timp. Pernele cu care vine echipat sunt, de cele mai multe ori, impermeabile, ceea ce înseamnă că îl poți lăsa fără grijă în curte pe tot parcursul anului. Îți recomandăm să nu zgârii suprafața cadrului metalic pentru a nu compromite protecția împotriva ruginii.

3. Balansoare cu copertină

Alegerea unui balansoar cu copertină îți va oferi protecție împotriva razelor puternice ale soarelui, dar și adăpost în zilele ploioase. Îți recomandăm să alegi o variantă cu copertină reglabilă, astfel încât să te bucuri de flexibilitate și să o poți fixa în poziția în care dorești. De asemenea, fii atent și la greutatea materialelor utilizate (caracteristică exprimată în grame pe metru pătrat), pentru a afla calitatea produsului, gradul de etanșeitate la apă și rezistența în timp. Cu cât este mai mare greutatea, cu atât materialul șezutului și copertinei este mai calitativ.

Amenajarea grădinii nu este un proces foarte complicat, mai ales dacă ai la îndemână cataloage cu produse potrivite stilului tău. Hornbach.ro îți pune la dispoziție o gamă variată de mobilier pentru terasă și grădină, așa că nu mai sta pe gânduri și creează-ți din câteva clickuri curtea la care visezi.

Sursă foto: freepik.com