Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Ce preț are Bugatti La Voiture Noire, cea mai scumpă mașină construită vreodată

Bugatti și-a prezentat ultimul model, La Voiture Noire, cea mai scumpă mașină construită vreodată.
bugatti-la-voiture-noire

Bugatti La Voiture Noire este cea mai scumpă mașină construită vreodată. Producătorul a construit un singur exemplar pentru aniversarea a 110 ani a companiei, iar motorul automobilului are 16 cilindri, ce dezvoltă 1.500 de cai-putere.

„Am muncit la acest proiect până când nu a mai suportat îmbunătățiri. Fiecare componentă a fost realizată manual și reprezintă mașina cu o formă perfectă și un finisaj perfect”, a declarat Etienne Salome, designer-ul sef de la Bugatti, relatează Sport.ro.

SURSA FOTO: The Verge
SURSA FOTO: The Verge

Misteriosul cumpărător al celui mai scump autoturism din lume ar fi fostul președinte al grupului Volkswagen, Ferdinand Piech. Reprezentanții Buggati a spus că autoturismul La Voiture Noire este o interpretare modernă a modelului 57 SC Atlantic, conceput de Jean Bugatti și fabricat în doar patru exemplare.

Bijuteria pe patru roți – Bugatti Voiture Noire – a fost vândută cu peste 19 milioane de dolari, potrivit CNBC. Automobilul are o transmisie automată cu șapte trepte și ajunge la 100 km/h în doar 2,4 secunde. Viteza maxima ce poate fi atinsa este de 400 km/h.

 Bugatti, companie aflată în portofoliul Volkswagen, a prezentat în showroom-ul auto de la Geneva cea mai scumpă maşină construită vreodată până acum.

SURSA FOTO: The Verge
SURSA FOTO: The Verge

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii