FacebookTwitterLinkedIn

Ținuta de afaceri este îmbrăcămintea pe care o porți în medii profesionale. Poți decide cum să te îmbraci în funcție de scenariu, cum ar fi un interviu sau pentru o întâlnire de afaceri, sau în funcție de tipul de activitate pe care o desfășori. Există diferite niveluri de ținută de afaceri, de la „ocazional” la „formal de afaceri”. În funcție de decor, poți decide ce fel de ținută de afaceri este potrivită pentru tine.

Casual

Ținuta ocazională de afaceri este îmbrăcăminte informală purtată nu numai în majoritatea mediilor de afaceri, ci și în multe locuri din afara serviciului. S-ar putea să porți îmbrăcăminte casual dacă lucrezi într-un birou informal în care alții poartă lucruri precum tricouri, blugi și pantofi deschiși. Ar trebui să eviți să porți rochii casual cu clienții și la interviuri, chiar dacă biroul este în general casual.

Pantofii casual pot include adidași, mocasini, tocuri joase sau sandale.

Full body portrait of a two young businesswomen walking with coffee cups near the modern office building outdoors

Smart casual

Smart casual este o altă formă de ținută casual de afaceri, cu o notă de stil. S-ar putea să incluzi piese vestimentare mai la modă dacă te îmbraci în smart casual. Acest tip de ținută de afaceri este potrivită pentru birouri mai flexibile, inclusiv pentru medii informale. De asemenea, ai putea alege să porți smart casual la un interviu pentru un birou mai informal. În acest fel, te potrivești cu codul lor vestimentar informal, menținând în același timp un aspect curat, profesional, care va arăta că îți pasă de aspectul tău.

Încălțămintea în aceste ținute poate include tocuri, pantofi cu talpă joasă dar și adidași.

Business casual

Business casual este o formă comună de ținută purtată în multe birouri.  Business casual este potrivit pentru multe interviuri, întâlniri cu clienții și ședințe de birou. Deoarece nu este foarte casual și nici foarte formal, acesta este de obicei un mod adecvat de a te îmbrăca dacă nu ești sigur de decor. Atunci când nu știi ce să alegi pentru un anumit context, mizează pe această variantă și alege o rochie sau o fustă și o cămașă, și în mod sigur nu vei da greș cu alegerea făcută.

Încălțămintea pentru aceste ținute poate include pantofi, adidași lifestyle (cu piele sau pânză), oxford, mocasini, cizme sau tocuri.

Profesionist de afaceri

Profesionist de afaceri este o formă tradițională de ținută folosită în medii mai conservatoare sau companii cu coduri vestimentare stricte. S-ar putea să porți o astfel de ținută în industrii precum finanțe, guvern, etc. Hainele profesionale de afaceri ar trebui să fie bine adaptate și pot fi croite pentru a ți se potrivi în mod specific.

Pantofii profesioniști de afaceri includ tocuri, mocasini sau pantofi cu talpă joasă. 

Ținute formale

Ținutele formale de afaceri sunt rezervate pentru cele mai formale situați, cum ar fi ceremoniile de premiere, cine speciale, beneficii sau alte evenimente importante de seară. Formal de afaceri este similar cu „cravată neagră”, dar ar trebui să fie rezervat pentru a menține profesionalismul. Opțiunile de încălțăminte includ pantofi formali, tocuri, Oxford sau mocasini. Alege perechea potrivită de încălțăminte pentru o astfel de ținută de la https://epantofi.ro/c/femei/pantofi/cu-toc.

Înainte de alegerea ținutei pentru o întâlnire de afaceri trebuie să ții cont de toate aspectele, cum ar fi scopul întâlnirii, locul unde se va desfășura și nu în ultimul rând și de preferințele personale și de stilul tău. Alege întotdeauna ținute care să te avantajeze.