Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Câți telespectatori au avut televiziunile confesionale în 2018?

Cele patru televiziuni confesionale prezente în sistemul național de măsurare a audienței TV – Trinitas, Speranța TV, Alfa Omega și Credo TV – au avut în 2018 o cotă de piață (market share) de 0,14% la nivel național în scădere cu 0,32 puncte procentuale față de anul precedent. Adică, 0,14% dintre românii care s-au uitat în 2018 la televizor au urmărit una dintre aceste televiziuni.
televiziune stiri

Trinitas, televiziunea deținută de Patriarhia Română și înființată în 2007 de Preafericitul Părinte Daniel,  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut o audiență medie, în 2018, de 21.148 de telespectatori pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media. Ratingul anual este mai mare cu 4.928 de persoane față de cel din anul precedent. Este o creștere importantă pentru acest canal de nișă, puține televiziuni reușind să-și crească audiența cu peste 4.000 de persoane în cursul anului trecut.

Trinitas se află pe locul 30 în topul audienței naționale (din 85 de canale), înaintea unor televiziuni precum DigiSport 2, Film Cafe, TNT, History, Kiss TV, Eurosport 1 și Comedy Central.

Speranța TV, televiziune deținută de Asociația Centrului Media Speranța, parte a rețelei internaționale Hope Channel, aparținând Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a avut o medie de 2.504 de telespectatori pe minut (toată ziua), în creștere cu 492 de persoane față de 2017.

Alfa Omega TV, operată de firma Alfa-Omega TV Production, cu orientare interconfesională creștină și mozaică, și Credo TV, deținută de Asociaţia Credo Television Network prin Expres Image, aparținând Bisericii Penticostale, se află în coada topului (locul 72, respectiv 74), cu audiențe medii de 935, respectiv 406 telespectatori pe minut, la nivel național (toată ziua). Cele două televiziuni au pierdut audiență, 87, respectiv 166 de persoane față de 2017.

Articol realizat cu sprijinul Media Expres. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii